Marsovci vitamini - Kako potaknuti djecu da više vježbaju?

Kako potaknuti djecu da više vježbaju?

Većina se djece ne želi baviti tjelesnim aktivnostima jer su previše ovisna o gledanju televizije ili igranju konzole ili računalnih igara, što im onemogućava da odvoje vrijeme za izlazak na sport ili igranje s drugom djecom.

Neka djeca provodila bi cijele noći igrajući svoje omiljene videoigre ako im se ukaže prilika. Ovo je vrlo nezdrava praksa, jer osim što djeci ne dopušta dovoljno vježbanja, predugo vrijeme provedeno ispred ekrana šteti i očima.

To objašnjava zašto roditelji traže načine kako ograničiti ovisnost svoje djece o računalnim igrama i potaknuti ih na bavljenje sportom. Postoji nekoliko načina kako potaknuti djecu da sudjeluju u tjelesnim aktivnostima i provode manje vremena ispred zaslona.

Neka se djeca ne žele baviti sportom jer ne uživaju u tome. Roditelji trebaju tjelesnu aktivnost učiniti zabavnom kako bi potaknuli svoju djecu da vole sport. Oni također trebaju naučiti biti primjer, jer je to važno za djecu. Djeca čiji roditelji se bave tjelesnom aktivnošću, vjerojatno će i sama biti zainteresirana za sport. Također je važno da se djeca bave tjelesnom aktivnošću od najranije dobi. Tako će im se činiti prirodnim dok rastu.

Smanjivanje broja sati koje dijete može provesti gledajući televiziju ili igrajući računalne igre također će povećati njegov interes za tjelesnu aktivnost. Kada nema televizora ili igraće konzole za igranje, djeca će se htjeti kretati i baviti se sportom.

Roditelji također mogu doprinijeti stvaranjem dovoljno prostora za djecu da se igraju kod kuće, omogućujući im da isprobaju različite vrste vježbi - sami ili sa svojim vršnjacima. Važno je ne prisiljavati ih na određenu vježbu samo zato što vam se sviđa, ali umjesto toga, trebali biste ih pustiti da biraju.

Također nije potrebno da djeca dnevno provode 60 uzastopnih minuta u sportu. Možete dopustiti djetetu da se odmori ako je umorno ili mu dopustite da se bavi sportom u svom ritmu kako sport ne bi postao stresna aktivnost.